Veel jaren ervaring met ondernemingen en ondernemers, werknemers in MKB en veranderingstrajecten hebben nu geleid tot de methode ROOD Open Boek Management. Een methode die een combinatie is van de zakelijke, bedrijfskundige aspecten van een bedrijf en de menselijke kant, ofwel motivatie en betrokkenheid.

Mijn insteek is altijd dat werknemers en werkgevers met elkaar om moeten kunnen gaan als volwassenen. Dat wil zeggen verantwoordelijkheid nemen, niet voor een ander denken, een ander niet beschermen maar open en opbouwend met elkaar omgaan. Alleen daardoor kan ieders potentieel tot uiting komen. Directeuren hoeven niet meer alleen wakker te liggen van de problemen binnen hun bedrijven, ze dragen deze last samen met de medewerkers. Een ondernemer hoeft niet alles meer te weten. Maar wat hij wel moet weten, is wat hij aan zijn werknemers heeft. En wat zij op hun beurt aan hem hebben. Samen bouwen we aan een organisatie waarin iedereen zich thuis voelt en prettig kan werken.

 

Wat is ROOD Open Boek Management?

ROOD Open Boek Management is gebaseerd op een open boekhouding. Wat dat inhoudt? Simpel gezegd is het een instrument waardoor iedereen in het bedrijf toegang heeft tot de financiële gegevens en de situatie van het bedrijf en de markt eromheen kent. Door middel van opleiding en overleg weten werknemers ook hoe de vork in de steel zit. Een winst- en verliesrekening hoeft geen geheimen te hebben. Waardoor ondernemer en medewerkers een band opbouwen gebaseerd op wederzijds vertrouwen en betrokkenheid.

Er bestaat een aantal hardnekkige vooroordelen tussen werknemers en werkgevers. “De ‘baas’ koopt weer een dure auto, hij verdient natuurlijk bakken met geld.” Of “De werknemers snappen toch niet hoe processen binnen het bedrijf werken.” Om er maar een tweetal te noemen. Ik geloof dat door samenwerken, opleiding en openheid een groot deel van deze vooroordelen weggenomen kunnen worden en er dan constructief gewerkt kan worden aan de toekomst van een bedrijf. 99% van de organisaties bestaan uit een top down structuur. ROOD Open Boek Management brengt daar verandering in en leidt tot ondernemende medewerkers, die samen met de ondernemer een winning team vormen.

Waarom ROOD Open Boek Management

ROOD Open Boek management leidt tot:

  • betrokken en ondernemende medewerkers
  • betere bedrijfsresultaten
  • een ondernemer die tijd heeft voor de zaken waar hij mee bezig wilt zijn.

Iedere methode zal pretenderen je bedrijf naar een hoger plan te tillen. Dat klopt. Maar wat ROOD Open Boek Management uniek maakt, is dat er in de methode niet alleen ruimte is voor bedrijfskundige aspect, maar er ook rekening wordt gehouden met het menselijke. Beiden zijn volgens ROOD even belangrijk en hebben in de methode evenveel te zeggen.

 

Wie werken al met open boek management?

Het bekendste voorbeeld van een bedrijf dat al dankbaar gebruik maakt van deze werkwijze is het Braziliaanse bedrijf Semco. Ricardo Semler, de CEO van Semco, noemt het ‘democratisch management’ en geeft zijn medewerkers inspraak in alles. Van bedrijfskleding tot de aankoop van nieuwe machines. Door Semler’s filosofie op management en de uitvoer hiervan op de werkvloer is Semco in Brazilië een erg geliefde werkgever geworden. Lees er hier meer over.

Nederlandse voorbeelden die volgens dit voorbeeld van Semler werken zijn BK Bodem en Finext. Voor een casebeschrijving van een bedrijf dat door ROOD begeleid is en dat nu werkt met open boek management: blogbericht januari 2015.

Over het Amerikaanse bedrijf SRC, geleid door Jack Stack is een boek verschenen. Met zijn idee van ‘The Great Game of Business’ wisten hij en zijn medewerkers samen het noodlijdende bedrijf te behoeden voor faillissement en is SRC na 30 jaar werken met open boek management nog steeds een toonaangevend bedrijf in zijn branche.

Ook het bedrijf HCL Technologies in India heeft open boek management gebruikt om een verandering op gang te brengen. Ook directeur Vineet Nayar heeft hier een boek over geschreven: Employees first, customers second.  Dit was het centrale motto op basis waarvan de veranderingen tot stand zijn gekomen.

Neem contact met mij op!

Wil je graag met mij in gesprek over ROOD Open Boek Management?

Kom direct in verbinding met ROOD en laat een berichtje achter in het contactformulier!

Neem contact met mij op!
Naast ROOD Open Boek Management zet ROOD ook nog andere methodes in: Lees er hier meer over.