Reïnventing organizations

Het boek Reinventing Organizations  is in mijn ogen het beste wat ik de laatste jaren gelezen heb. Het beschrijft de organisatie van de toekomst, gebaseerd op succesvolle nieuwe organisatievormen van 12 organisaties over de hele wereld. Schrijver Frederic Laloux noemt dit cyane organisaties – mede gebaseerd op het werk van Dr. Clare W. Graves (waar My Motivation Insights ook van afgeleid is).

Deze organisaties laten de volgende doorbraken zien:

  • Zelfsturing: effectief opereren met een systeem dat uitgaat van gelijkwaardige relaties, zonder behoefte aan hiërarchie of consensus.
  • Heelheid: niet alleen ratio maar ook emotie en intuïtie zijn belangrijk en mensen kunnen zichzelf zijn
  • Evolutief doel: meebewegen met wat nodig is in plaats van de toekomst voorspellen en onder controle brengen

Dit zijn allemaal mooie woorden, de moeilijkheid is vaak dat je niet weet wat dit nu precies in de praktijk betekent. Dat is juist waar dit boek in uitblinkt: de vertaling naar de praktijk met aansprekende voorbeelden. Je wordt uitgedaagd op je principes en de vertaling daarvan naar je eigen praktijk. Want natuurlijk vinden we allemaal dat een medewerker gewoon zichzelf mag zijn, maar als je leest wat dat betekent in de praktijk kun je het pas echt goed vergelijken met hoe het bij jou werkt.

In een cyane organisatie komen verschillende inzichten samen, zoals:

  • geen organogrammen maar rollen zoals bij holacracy
  • openheid van zaken zoals bij Open Boek Management
  • beslissingen nemen op basis van consent
  • reflectie en intervisie
  • ….

Ook wordt er omschreven hoe je een cyane organisatie kunt bouwen: vanaf niets een nieuwe organisatie opzetten of een bestaande organisatie omvormen. Dat laatste kan alleen als de CEO of directeur dit echt begrijpt en wilt en als eigenaren of toezichthouders dit snappen en er steun aan geven. En als er vertrouwen heerst binnen een organisatie.

Het is niet eenvoudig om het boek samen te vatten en om mijn enthousiasme ervoor voldoende te laten blijken. Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen: als je nieuwsgierig bent naar nieuwe vormen van organiseren: lees dit boek!

Het boek is in het Nederlands vertaald maar heeft de engelstalige titel behouden en is via onderstaande linkjes te bestellen bij managementboek.nl

Boek ‘Reinventing organizations’ door Frederic Laloux

E-book ‘Reinventing organizations’ door Frederic Laloux