(voor degene die hier komt op zoek naar de boekrecensie van Reinventing Organizations, klik hier. Excuus er is iets misgegaan met de linkjes in de nieuwsbrief).

 

Eind juni publiceerde het NRC in de economie bijlage een artikel over een bedrijf dat werkt met Open Boek Management. De journaliste had mij vooraf enkele vragen gesteld over deze manier van werken en nam een quote van mij op in het artikel.

De aanpak bij het bedrijf is een mooi voorbeeld van Open Boek Management. Wat mij betreft schieten ze alleen door in de competitie die ze tussen de medewerkers creëren, dat werkt averechts op het vertrouwen van de medewerkers in zichzelf, de collega’s en het bedrijf. Het is veel interessanter om als team doelstellingen te formuleren en die gezamenlijk na te jagen!

Klik hier om naar het artikel op de website van het NRC te gaan.

Zoals je in het artikel kunt lezen zeg ik dat er geen blauwdruk voor Open Boek Management bestaat. Daarmee bedoel ik dat je niet een vooraf vastgelegd proces doorloopt met je bedrijf. Voor mij is Open Boek Management onderdeel van een nieuwe manier van werken waarbij medewerkers ook nadenken over het bedrijf als geheel, over doelstellingen en strategie, over aanpak en rollen. Als je dan met een vooropgezet plan komt zég je dus wel dat medewerkers verantwoordelijkheid krijgen en mee gaan denken, maar dóe je iets anders: namelijk een blauwdruk opleggen. Natuurlijk zijn er wel ingrediënten, maar welke ingrediënten op welk moment worden ingezet bepaal je samen. Zodat het past bij het bedrijf op een manier die uniek is voor dat bedrijf zelf. Niet overal is Open Boek Management hetzelfde.

Als je meer wilt weten over ROOD Open Boek Management kun je hier verder lezen, met handig filmpje waarin wordt uitgelegd wat ROOD Open Boek Management inhoudt.

Of neem contact op, ik vertel er graag meer over.